Historik

 

Per-Åke Pettersson är endast 17 år, när han 1987 öppnar cykelaffär i en lokal som låg på Tunagatan 23 i Borlänge, och som tidigare innehades av Sport Eva. Företaget bedrivs under första året under namnet PÅ:s cykelservice. Under 1988 bildas ett handelsbolag med nuvarande namnet Cykelcentrum och som från och med 2003 bedrivs i aktiebolagsform.

 

Företaget är först med att introducera den nya cykeltypen mountainbike i Borlänge. Sortimentet utökas så småningom med skateboard och snowboard. Den försäljningen expanderar kraftigt och flyttas 1996 till en ny lokal på Tunagatan 28 under namnet Boardstore.

 

1998 har cykelverksamheten vuxit ur sina lokaler och flyttas till nuvarande butik i Borlänge på Stationsgatan 22, medan Boardstore-butiken flyttar till cykelaffärens gamla lokaler.

 

Boardstore-butiken läggs, på grund av minskad efterfrågan, ned 2002.

 

Under 2003 tas långfärdsskridskor upp i sortimentet, både för försäljning och för uthyrning. Från och med 2004 säljs även längdskidor. Slipning av skridskor samt slipning och vallning av skidor utförs.

 

I januari 2012 köper Per-Åke Lindbergs cykel i Ludvika, då Börje Lindberg pensionerar sig. Butiken i Ludvika läggs ner 2014.

 

2017 flyttar Per-Åke sin verksamhet från den lilla lokalen han haft sedan 1998 till en betydligt större lokal på Stationsgatan 15-17 i Borlänge (fd Intersports lokaler) där en stor del av sortimentet kan visas i butik och lagerhållning sker i en och samma lokal.

Med flytten kommer även ett större sortiment av Endurocyklar- och skydd samt mountainbike kläder.

 

Välkomna till en av Sveriges största cykelspecialistbutiker!

Product added to wishlist
Produkt tillagd i jämförelsen

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Vi använder även Google Analytics för att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Du kan läsa mer om Cookies på PTS hemsida. Klicka här!